Aloite Tuusulan valtuustossa 25.1.2016 Aarno Ranisen elämäntyöstä nimikkopolku tai -kuja Jokelaan

25.1.2016

Aarno Ranisen elämäntyöstä nimikkopolku tai -kuja Jokelaan

AARNO RANISEN MUISTOLLE NIMIKKOPOLKU TAI -KUJA

70-vuotias Aarno Raninen vietti elämänsä viime vuodet Tuusulan Jokelassa, missä hän myös menehtyi syyskuussa sattuneessa tulipalossa 2014. Aarno Erik Raninen syntyi 27.4.1944 Kuhmoisissa ja kuoli 3.9.2014. Hän aloitti uransa keikkamuusikkona jo 14-vuotiaana.

1960-luvulla esiin noussut säveltäjä ja kapellimestari Aarno Raninen on suomalaisen viihdemusiikin, jazzin ja iskelmän tärkeä sekä kansallinen että kansainvälinen vaikuttaja. Raninen sävelsi muun muassa Eurovision laulukilpailuun 1977 Lontooseen Suomen edustussävelmän Lapponia ja vuoden 1980 edustussävelmän Huilumies. Hänen tunnettu sävellys on Näin on - kappale ja joululaulu ”Tule joulu kultainen”. Aarno Raninen on esittänyt myös Rauno Lehtisen tekemän On hetki -kappaleen. Raninen tunnettiin lisäksi etevänä sovittajana, sovittaen mm. Seija Simolan laulut Kun aika on, Maritza, Rakkaus kasvoista kasvoihin ja Sulle silmäni annan.

Salanimellä George Romain Raninen sävelsi televisiosarjojen ÄWPK - Älywapaa palokunta ja Soitinmenot laulut sekä Kymppitonnin tunnusmusiikin. Vuonna 1989 Aarno Raninen soitti kinourkuja ja viihdepianoa Miljoonasateen albumilla Vain nopeat elävät ja samana vuonna hän oli mukana Miljoonasateen joulusinglellä Kyyneleitä joulupuurossa.

Aarno Ranisen elämä päättyi Tuusulan Jokelassa. Esitämme, että hänen elämän työtään arvostaen Jokelaan nimetään hänelle nimikkopolku tai nimikkokuja.

 

Keskustan Pohjois-Tuusulan paikallisyhdistys ry

Tuusulan valtuuston keskiryhmä

 

Lähde https://fi.wikipedia.org/wiki/Aarno_Raninen