Kannanotto, Puistokylän kaava 3589

27.10.2021

Puistokylä, asemakaava nro 3589
Puistokylä, asemakaava nro 3589

Tuusulan Keskustan kunnallisjärjestö ry:n syyskokous 27.10.2021

Tuusulan Keskustan kunnallisjärjestö vastustaa Puistokylän kaavoituksen yhteydessä  virkistysreittien mahdollista häviämistä ja siten asukkaiden harrastusmahdollisuuksien kaventumisesta.


Esitämme, että alueen suunnittelussa otetaan monipuolisemmin huomioon ulkoilun ja luonnon merkitys kaikille tuusulalaisille. Suunniteltu asuinalue tunkeutuu merkittävin osin olemassa olevalle reitistölle. 


Urheilukeskuksen kehittämisen yhteydessä on tehty suunnitelma, jonka tavoitteena on luoda pohja monipuolisen ja houkuttelevan reittiverkoston saamiseksi. Alueelle on juuri uusittu kilpatason vaatimukset täyttävä frisbeegolf -rata, joka houkuttelee paljon kaikenikäisiä, mutta varsinkin nuoria käyttäjiä liikkumaan ja harrastamaan. Lisäksi alueella on polku- ja latuverkostoa. Rykmentinpuiston asuntomessualue vei jo ison osan hiihtäjien suosimasta maastoreitistä ja nyt ollaan viemässä loputkin. 


Tuusulassa ampumahiihdolla ja -juoksulla on pitkät perinteet. Urheilukeskuksen ampumahiihtostadion on yksi harvoja lajin suorituspaikkoja Etelä-Suomessa ja on osa urheilukeskuksemme identiteettiä. Tuusulassa toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudun ainoa ampumahiihtoharrastusmahdollisuuden tarjoava seura. Tuusula on aina tarjonnut hyvät mahdollisuudet monipuoliseen harrastamiseen, sitä mahdollisuutta nuorilta urheilijoilta ei saa viedä. Koronakriisin keskellä metsän ja luontoarvojen voima on todettu korvaamattoman arvokkaaksi. Liikunnalla on hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kannalta oleellinen merkitys.