Seurakuntavaalit

Tuusulan Keskusta ja Tuusulan Suomen ruotsalainen kansanpuolue asettavat yhteisen ehdokaslistan seurakuntavaaleihin.

Keskusta kutsuu mukaan vaalityöhön ja äänestämään

Kaikki ovat tervetulleita ja kaikkien mielipiteet ovat yhtä tärkeitä ja arvokkaita. Tutustu Keskustan vaalilinjauksiin: Rakennamme yhteistä seurakuntaaKorostamme kuitenkin, että paikallisuus ja oman seurakunnan tarpeet näkyisivät vahvasti paikallisissa ohjelmissa. Seurakuntavaalit voivat olla väylä muuhunkin Keskustan työhön, tervetuloa mukaan! Lisätietoa vaaleista seurakuntavaalit.fi -sivulla.

Seurakuntavaalit ovat 20.11.2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8000 uutta luottamushenkilöä. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Seurakuntavaalit 2023 "Kirkko keskellä arkea" ehdokkaat

 

 SukunimiEtunimipuhelinnumerosähköposti
1HaglundBerit040 56 90 397beritkarita909@gmail.com
2HeikkiläAntti050 32 57 666antti.heikkila@anttiheikkila.fi
3HeikkiläEsa040 04 84 240esaheikkila@elisanet.fi
4HuhtaluomaTimo040 50 64 240timo.huhtaluoma@kolumbus.fi
5Kaikkonen Jukka050 04 62 421jukka.kaikkonen50@gmail.com
6KetvelTaina040 84 92 423taina.ketvel@gmail.com
7KylliäinenMarjut050 33 69 918marjut.kylliainen@kolumbus.fi
8LaaksoUolevi040 90 06 684uokki.laakso@gmail.com
9Laapotti Mikko050 52 30 100laapotti.mikko@gmail.com
10NepponenSalme040 06 89 915salme.nepponen@gmail.com
11PasanenBirgit044 01 18 151birgit.pasanen@gmail.com 
12Sarenius-SalmenkiviErja050 30 06 465erjasareniussalmenkivi@gmail.com
13SavolainenAune040 56 12 044aune.heikkinen48@gmail.com
14Seuna Soile040 50 71 465soile.seuna@gmail.com
15TidenbergEila040 82 31 244eilatide@gmail.com
16Väyrynen Martti050 55 78 217nmvayrynen@gmail.com

Kirkko Keskellä Arkea, seurakuntavaalit 2022

 

Kotiseurakunta on tärkeä lähiyhteisö!

Oma seurakunta rakentaa identiteettiä ja luo yhteisöllisyyttä. Kotiseurakunnan rooli yhteisöllisyyden rakentajana vahvistuu entisestään yhteiskunnallisten rakennemuutosten keskellä. Seurakunta olemme me kaikki, kotona, työpaikoilla, naapurustossa - toimimme lähimmäisten ja luomakunnan parhaaksi.

On tärkeää, että esimerkiksi vanhukset ja yksinäiset kuuluvat kiinteästi yhteisöön. Seurakuntien tehtävänä on nähdä erityisesti lähimmäiset, jotka jostakin syystä ovat ajautuneet seurakunnan ja muidenkin yhteisöjen reunalle tai kokonaan ulkopuolelle. Kirkon on kannettava lähimmäisen tuskaa ja hätää. Lähimmäisenrakkaus saa meidät toimimaan, antamaan konkreettista apua ja muistamaan, että ketään ei saa unohtaa. Seurakunnan päättäjät vaikuttavat siihen, missä hengessä omassa seurakunnassamme toimitaan.

 

Gemenskapen i hemförsamlingen är viktig. Gemenskapen i hemförsamlingen blir speciellt viktig i det föränderliga samhälle vi lever i. Vi representerar alla församlingen, hemma, på arbetsplatsen och bland våra grannar. Vi vill arbeta för våra medmänniskors och skapelsen bästa. Det är viktig att t.ex äldre och ensamma blir en del av församlingsgemenskapen. Kyrkan ska bära människans nöd och smärta. Kärleken till nästan aktiverar oss att ge konkret hjälp till behövande. Ingen får glömmas bort.

Församlingens beslutsfattare är med om att bygga upp en positiv anda i församlingen. Det svenskspråkiga församlingsarbetet får inte glömmas bort. Det är viktigt för församlingens svenskspråkiga medlemmar.

 

Yhteishenkeä seurakuntaan!

Seurakunnan työssä ei ole ihmisten välisiä raja-aitoja. Eri työalojen kesken on tehtävä entistä kiinteämpää yhteistyötä.

Seurakunnan talouden tiukentuminen muuttaa myös työntekijöiden roolia. He ovat yhä enemmän oman alansa asiantuntijoita, jotka verkostoitumalla tekevät yhteistyötä sekä luottamushenkilöiden että muiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Seurakunnat voivat edelleen lisätä yhteistyötä kuntien ja järjestöjen kanssa.

Saamme paljon aikaan toisiamme arvostavassa ja tukevassa yhteistyön hengessä. Toimimme aktiivisen vuoropuhelun puolesta.

 

Kirkolla on tärkeä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa!

Kirkko on aikanaan tuonut tähän maahan sivistyksen ja kansanopetuksen. Kirkko kokoaa yhä kansaa päivittäisessä toiminnassaan sekä juhlapyhinä ja kansallisina merkkipäivinä etsimään yhteistä arvopohjaa paikallisella ja valtakunnallisella tasolla.

Kirkko toimii sillanrakentajana ja rajojen ylittäjänä yhteiskunnassa.

Seurakunnat tekevät päiväkotien ja koulujen kanssa hyvää yhteistyötä uskontokasvatuksessa.    Työtä oman kulttuurin ja paikallisidentiteetin vahvistamisessa tulee jatkaa.

Seurakuntatyö kokoaa ylisukupolvisesti. Tuemme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia.

Ylisukupolvisuus tukee eri ikäisten ihmisten omien voimavarojen vahvistumista. Selvitämme päätösten vaikutukset lapsiin, otamme huomioon lasten edun.

 

Vastuu koko luomakunnasta!

Seurakunnan jäseninä meillä on vastuu omasta elinympäristöstämme ja koko luomakunnasta. Viljele ja varjele olkoon ohjenuoramme. Voimme hyödyntää luontoa, mutta emme saa unohtaa tulevia sukupolvia. Myös heillä on oltava oikeus nauttia luomakunnan rikkaudesta ja kauneudesta.

 

Hallinto hyvä – toiminta paras!

Seurakuntien voimavarat suunnataan kirkon ydintoimintaan. Kirkon on näytettävä esimerkkiä byrokratian purkamisessa. Olemme tukemassa palvelevaa ja hallinnoltaan kevyttä kirkkoa. Seurakuntien yhteistyön tiivistäminen on hyvä mahdollisuus uudistaa hallintoa ja antaa tilaa monipuoliselle toiminnalle.

Maallikoilla on tärkeä tehtävä seurakunnan hallinnossa. Luottamushenkilöt vaikuttavat sekä koko evankelisluterilaisen kirkon että paikallisseurakuntien linjauksiin.

Kirkko Keskellä Arkea haluaa olla vahvasti mukana vaikuttamassa mm. seurakunnan talouden hoitoon ja energiansäästökysymyksiin. Oman seurakunnan taloutta hoidamme niin, että emme syö tulevien sukupolvien eväitä.

Kyrkan mitt i vardagen vill speciellt vara med och inverka på hur församlingens ekonomi sköts och på energibesparingsfrågor. Vi vill sköta församlingens ekonomi på ett energibesparande sätt också med tanke på kommande generationer.

  

Tärkeät päivämäärät

  • Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022 
  • Ennakkoäänestys 8.-12.11.2022 
  • Vaalipäivä 20.11.2022 klo 11-20 

Seurakuntavaalit ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon päättävien elinten valitsemiseksi järjestettävät vaalit. Vaalit järjestetään joka neljäs vuosi ja niissä valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoihin ja seurakuntaneuvostoihin. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään marraskuussa 2022.

Ehdokaslistan voivat muodostaa ketkä tahansa seurakunnan 10 äänioikeutettua jäsentä.[1] Ehdokkaiksi vaaleihin kelpuutettiin vuonna 2014 seurakunnan jäseneksi 15.9. mennessä liittyneet. [2] Perinteisesti listojen nimistä on ollut vaikea nähdä mitä asioita lista ajaa. Avoimuutta on viime aikoina pyritty lisäämään selkeillä ohjelmilla liikkeellä olevien listoilla. Myös eduskuntapuolueet pyrkivät järjestämään vaalilistoja.

Ota yhteyttä / Anna palautetta / Tule mukaan toimintaan!