Puoluejohdon vaalit

Ehdolla puoluejohtoon - ehdokkaiden esittely

Ehdokkaisiin Keskustan puoluejohtoon voit tutustua myös näin netissä. Aikaisemmin on ympäri Suomen järjestetty erilaisia Keskustan piirien järjestämiä yleisötilaisuuksia, joista löydät tallenteita Facebook-sivultamme.

Monissa tenteissä yleisökysymyksille on jäänyt harmillisen vähän aikaa. Siksi järjestimme K-studiossa ohjelmasarjan Yleisön vuoro kysyä, jossa PJ-ehdokkaat pääsevät vuorollaan vastaamaan jäseniltä ja yleisöltä tulleisiin kysymyksiin. Nämä suorien lähetysten minitentit julkaistaan Facebookissa sitä mukaa, kun valmistuvat. Ilmestyvät myös tänne ehdokassivulle.

Kannattaa myös kuunnella Keskustan Keskeltä & kovaa -podcastin erikoisjakso, jossa PJ-ehdokkaat vastaavat elämänmakuisiin kysymyksiin. Jakso kuunneltavissa Järviradiosta ja mm. Spotify’sta 29.8. lauantaina klo 11.15.

Puheenjohtajaehdokkaat

Ilkka Tiainen

puheenjohtajaehdokas

Päätoimittaja, yrittäjä

Kampanjapäällikkö:
Ilkka Tiainen
0400 016 969
ilkka@goodtv.com

Keskustan K-Studion sarja Yleisön vuoro kysyä, vuorossa Ilkka Tiainen

 

“Olen Ilkka Santeri Tiainen, 38-vuotias alavutelainen joka on asunut maailmalla ja usealla paikkakunnalla Suomessa. Olen kiinnostunut yhteiskunnasta ja olen hyvä ongelmanratkaisija. Olen www.positv.fi kanavan päätoimittaja. Olen palkittu ohjaaja, tuottaja, yrittäjä ja maanviljelijä.

Olen ollut naimisissa vuodesta 2007 Olga vaimoni kanssa ja kahden ihanan tytön isä.

Keskusta on kulttuurin ja sivistyksen puolue. Laajan elämänkokemukseni vuoksi minulla on paljon annettavaa puolueelle. Keskusta on rakentanut hyvinvointiyhteiskunnan, jota on tarve uudistaa alati. Seuraava uudistus on yhteiskunnan digitalisointi. Visioni on, että valtio on tulevaisuuden sovelluskehitysrajapinta. Digitaalinen anonyymi identiteetti ja datavetoiset seutukunnat mahdollistavat uudet korkean osaamisen työpaikat kuntiin – talous tehostuu ja samalla syntyy uusia palveluita kuntalaisille. Taloudessa on siirryttävä tuloslaskelma-ajattelusta taseajatteluun. Uudistusten tavoitteena on vaikuttava, aktiivinen ja hyvinvoiva kansalainen.

Olen rohkea uudistaja – samalla järkevä säilyttäjä. Haluan säilyttää arvokkaita asioita kuten kieli, kulttuuri, itsenäisyys, luonnonvarat, koulutusjärjestelmä, luonto, maalaisjärki, huumori, osuustoiminta…

Vaikka kannatus on historiallisen alhaalla, meillä on substanssia haastaa muut puolueet! Olen johtaja, jolla on kyky inspiroida ja tuottaa maatamme eteenpäin vievää keskustelua. Meillä Keskustalaisilla on hyvän elämän rakentamisen tahto ja osaaminen.”

Annika Saarikko

puheenjohtajaehdokas

Kansanedustaja, tiede- ja kulttuuriministeri, Varsinais-Suomi
www.annikasaarikko.fi

Kampanjapäällikkö:
Hanna Vuola
050 9177 000
hanna.vuola@keskusta.fi

“Hyvät puoluekokousedustajat!

Olen oripääläissyntyinen kahden pojan äiti, vaimo sekä tiede- ja kulttuuriministeri. Olen toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 lähtien. Elän arjessa perheeni kanssa kahden kotiseudun arkea, tunnen niin maaseudun kuin kaupungin todellisuuden.

Keskustan puheenjohtajan tärkein tehtävä on omalla toiminnallaan ja puolueen aktiiveja kannustamalla lisätä suomalaisten luottamusta Keskustaan. Luottamusta tulee rakentaa myös oman yhteisön sisällä. Puheenjohtaja ei ole mitään yksin. Haluan, että jokainen keskustan jäsen tunnistaisi oman työnsä merkityksen.

Puolueessa johdetaan asioita, mutta vielä enemmän kyse on ihmisten johtamisesta. Vain aidossa vuorovaikutuksessa puolue on elävä puolue.

Tavoitteeni on ehyt ja yhteinen Suomi laidasta laitaan. Haluan, että Keskusta on puolue, joka tosissaan yrittää ymmärtää erilaisia todellisuuksia. Kyky yhteistyöhön yli puoluerajojen ei ole viesti linjattomuudesta. Oleellista on säilyttää omaleimaisuus ja erottaa syvimmät periaatteet, joista emme tingi. Puolustamme koko Suomea.
Haluan, että Keskusta on luottopuolue perheille, maakunnille ja kaikille ahkerille, luonnosta ja lähimmäisistään välittäville suomalaisille.

Eteenpäin – siellä on valoa.”

Petri Honkonen

Puheenjohtajaehdokas

Kansanedustaja, Keski-Suomi
www.petrihonkonen.fi

Kampanjapäällikkö:
Tahvo Anttila
050 074 6571
tahvo.anttila@gmail.com

“Olen suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulosta. Käytöstavat kotoa ja kunnallisesta päivähoidosta. Luku- ja kirjoitustaitoni on ainutlaatuisesta peruskoulustamme. Kirjallinen ja ajatuksen sivistykseni yliopistosta, ryhti ja joukkuehenki varusmiespalveluksesta. Yhdessä tekemiseen olen kasvanut pienen kirkonkylän yhdistyselämässä. Toisesta välittämisen arvot olen saanut maaseutuyhteisöstä, jossa toisesta välittäminen ja myötäeläminen ovat kantaneet elämässäni tähän saakka.

Olen nuori isä ja yliopistonmäellä maailman menoa nuuhkinut lukutoukka, maisterismies. Arkeani elän erämaiden keskellä syrjässä ja huolehdin ja hoidan sukupolvien ajan sukuni matkassa kulkeineita metsiä ja mantuja. Olen luonnosta elävä Saarijärven Petri, metsien mies.

Olen siis keskustalaisen arkkityyppi. Monisäikeinen, juuri sellainen kuin meidän Keskusta parhaimmillaan on. Keskustan johtajana ammentaisin kaikesta tästä, elämän varrella ihmisiltä opitusta. Keskustan on määritettävä Suomen suunta, ja Keskusta on johdettava pelastamaan Suomi ja suomalainen hyvinvointi. Keskustassa johtaminen on enemmän kuin mikään muu ihmisten johtamista ja ihmisten yhdistämistä. Siihen annan oman osaamiseni ja johdan tätä porukkaa ja Suomea, porukan keskeltä.”

Katri Kulmuni

Puheenjohtajaehdokas

Kansanedustaja, Lappi
www.katrikulmuni.fi

Kampanjapäällikkö:
Tuija Palosaari
040 595 4475
tuija.palosaari@tornio.fi

Keskustan K-Studion sarja Yleisön vuoro kysyä, vuorossa Katri Kulmuni

“Hyvä puoluekokousedustaja – rakas aateveli ja aatesisar!

On ollut suuri kunnia ja etuoikeus saada palvella tätä mahtavaa kansanliikettä puheenjohtajan tehtävästä kuluneen vuoden ajan.

Vuosi ei ole ollut helppo. Hallituskriisi ja koronaepidemia tulivat meistä riippumatta. Ne jouduimme kuitenkin hoitamaan. Neljien hävittyjen vaalien jälkeen kansalaisten luottamus ei palaudu helpolla. Edessä on kovaa työtä. Kaikkea elettyä on uskallettava tarkastella myös kriittisesti.

Olen vaativa johtaja. Mielestäni Keskustan koneistosta täytyy saada enemmän irti. Järjestöväkemme ansaitsee kaiken puoluetoimiston ja muun organisaatiomme tuen.

Korona pakotti meidät digiloikkaan – johdollani pidettiin virtuaaliset vihreät vaput ja K-studiota kehitettiin. Mikään ei silti korvaa henkilökohtaista kohtaamista. Jos tulen edelleen valituksi, niin käyn vauhdittamassa keskustalaista kuntavaalityötä jokaisessa kunnassa, johon Keskusta asettaa ehdokaslistan.

Minulla on aikaa kulkea kentällä, kertomassa Keskustan sanomaa ja ottamassa kansalaisten viestiä vastaan.

Liian usein viime vuosikymmeninä meistä on tullut pelkkiä asioidenhoitajia. Keskusta on kuitenkin enemmän kuin kulloinenkin hallitus- tai oppositiopolitiikka. Meillä on suuri näky paremmasta Suomesta, lähiyhteisöjen Suomesta, vahvojen alueiden Suomesta.

Elitistinen Keskusta näivettyy. Herkästi kansan pulssin tunteva, aatteensa osaava ja juuriltaan kasvava Keskusta sen sijaan eheytyy, kasvaa ja kukoistaa.”

Palveluksessanne,

Katri

Varapuheenjohtajaehdokkaat

Hilkka Kemppi

varapuheenjohtajaehdokas

Kansanedustaja, Päijät-Häme
www.hilkkakemppi.fi

Kampanjapäällikkö:
Vesa-Matti Virtanen
0400 791 462
vesa-matti.virtanen@kolumbus.fi

Pyydän luottamustanne varapuheenjohtajaksi, koska uskon Keskustan tulevaisuuteen. Suomalaisten kannalta ei ole samantekevää, minkä polun valitsemme. Sen sijaan, että jaamme toisiamme poteroihin, on saatava aikaan yhteinen tarina.

Keskusta on kuin silta. Me elämme pelon ja äärimmäisyyksien aikaa, johon keskustan tulee tuoda väriä. Nyt tarvitaan vahvaa hallituspolitiikkaa, arvojohtamista ja kestävää paikallispolitiikkaa. Kohtuullisuus, vapaaehtoisuudesta palkitseminen, vastuullinen vapaus, pienen ihmisen asiat ja ahkeruuteen kannustaminen kuuluvat keskustalaisuuteen.

Se mitä tällä kaudella erityisesti tarvitaan, on rakkautta paikallisuutta kohtaan. Keskustan nousu lähtee vuosikymmenten osaamisen ammentaamisesta koko puolueen viisaudeksi. Sitä muutosta haluan olla johtamassa. Kuntaliiton vuoden valtuutettuna ja valtuuston puheenjohtajana olen kartuttanut verkostoja kuntakentältä. Haluan antaa käyttöönne innostukseni kuntatyön uudistamiseksi. Keskustan on myös löydettävä ratkaisut kuntatalouden ahdinkoon. Yksi tällainen ratkaisu on Ihmisten monipaikkaisuuden tunnistaminen.

Keskustan tulee olla Suomen johtava sivistyspuolue 2030. Alueellinen eriarvoistuminen ja ihmisten syrjäytyminen ovat sellaisia yhteiskunnallisia ongelmia, joihin juuri keskustalla on parhaat ratkaisut.

Olen ollut kolme vuotta Nuorkeskustan puheenjohtajana, työskennellyt opettajana ja nyt kansanedustajana. Minulla on annettavaa järjestön kehittämiseen ja poliittisen viestin kirkastamiseen. Keskusta on tässä ja nyt. Olen valmis tekemään töitä.”

Hilkka Kemppi

 

Pasi Kivisaari

varapuheenjohtajaehdokas

Kansanedustaja, Vaasa
www.pasikivisaari.fi

Kampanjapäällikkö:
Irene Turenius
050 365 1568
irene.turenius@gmail.com

Pasi Kivisaari asuu Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaalla. Kivisaari on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Lapualla vuonna 1971 syntynyt alakoulun rehtori on toiminut opetusalalla 20 vuotta. Kivisaari on toiminut Seinäjoen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013. Kulttuuria ja urheilua monipuolisesti harrastava Kivisaari toimi Seinäjoen kulttuurilautakunnan puheenjohtaja vuosina 2013–2017. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana hän toimi vuosina 2017–2019.

Kansanedustajaksi Kivisaari nousi toisella yrittämällä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Eduskunnassa hän on sivistysvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä suuren valiokunnan varajäsen. Valtion liikuntaneuvostossa sekä Muistiliitossa Kivisaari toimii varapuheenjohtajana.

Kivisaari tuntee perheiden arjen ja puolustaa jokaisen oikeutta hyvinvointiin sekä hyvään elämään. Hän näkee mahdollisuuksia kaikkialla Suomessa ja arvostaa paikallisuutta.

Kivisaaresta puolue saisi perinteet tuntevan, mutta modernin varapuheenjohtajan. Kivisaari tuo puoluejohtoon tuoretta voimaa ja tukee Keskustan uutta nousua. Sivistynyt, osaava ja keskusteleva sillanrakentaja ei pelkää kovaa työtä ja arkista aherrusta. Hän on valmis kiertämään ja kuuntelemaan kenttää.

– “Pasi tuo keskustaan arkijärkistä, ihmisen kokoista ajattelua ja ihmisarvon tunnustavaa politiikkaa. Pasin vahvuuksia ovat sivistysosaaminen ja kuntakokemus, tavallisten ihmisten parissa toimiminen”, toteaa Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja kansanedustaja Mikko Savola.

(Kuva: Jari Laukkanen)

Riikka Pakarinen

varapuheenjohtajaehdokas

Valtiovarainministerin EU-erityisavustaja

Kampanjapäällikkö:
Tarja Anttonen
tarja.anttonen@4h.fi

Tahdolla ja taidolla

“Olen Riikka Pakarinen, 39-vuotias 7- ja 11-vuotiaiden poikien äiti. Olen yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri sekä väitöskirjatutkija puolustupolitiikasta. Työskentelen valtiovarainministeri Matti Vanhasen EU-asioiden erityisavustajana. Aiemmin olen työskennellyt mm. Euroopan parlamentin jäsenenä, pääministerin EU-asioiden neuvonantajana, panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana sekä metsäteollisuudessa edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Tarvitsemme puoluejohtoon sillanrakentajia, keskustalaisia, jotka ovat kotiseuduillaan Kainuun korvessa, Helsingin ytimessä ja puolustamassa Suomen kantoja Brysselissä. Minä olen tuonkaltainen keskustalainen. Tahdon olla keskustalainen sillanrakentaja, joka luo ymmärrystä alueiden ja kaupunkien välille. Haluan tuoda puolueeseen vireää keskustelua EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Haluan, että keskusta on kohtuullisuuden ja maltillisuuden voima. Maksimaalinen voitontavoittelu niin yrityksissä kuin elämässä yleensä on mielestäni yhteiskuntavastuuttomuutta.

Keskustalainen kenttäväki on voimavaramme. Haluan johtajana innostaa ja luoda uskoa. Vahvan keskinäisen luottamuksen kautta saamme meidän jokaisen parhaan osaamisen käyttöön.

Varapuheenjohtajan tehtävä on arvokas. Tulen tekemään työtä täydestä sydämestäni ja olen valmis antamaan kaiken osaamiseni ja kokemukseni puolueen käyttöön, jos puolueväki näin päättää.”

Puoluesihteeriehdokkaat

Riikka Pirkkalainen

puoluesihteeriehdokas

Puoluesihteeri
 

Kampanjapäällikkö:
040 539 5090
riikka.pirkkalainen@keskusta.fi

“Hyvä keskustalainen,

Puoluesihteerin tehtävä on unelmatehtäväni. Olen saanut toimia nyt reilu kaksi vuotta Keskustan puoluesihteerinä. Unelmahomma ei kuitenkaan saa olla syy, miksi pyrkiä jatkokaudelle.

Puoluesihteeri vastaa Keskustan toiminnasta eli käytännössä järjestötyöstämme. Siihen on vuosien saatossa kertynyt korjausvelkaa, jota puoluesihteerin johdolla on määrätietoisesti edelleen purettava.

Keskustan jäsenyysprosessi kaipaa ehostamista. Uudet jäsenet on otettava nopeasti vastaan ja jäsentietojen on oltava aina ajantasaisia jäsenrekisterissä. Yhteystietojen päivittämisen on oltava helppoa ja joustavaa. Järjestöllisten tavoitteiden täyttämisestä on tehtävä palkitsevaa. Nämä kaikki ovat puoluesihteerin vastuulla ja prioriteettejani, jos tulen valituksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Kuntavaalit ovat yhteinen ja innostava tehtävämme ensi keväälle. Puoluesihteeri toimii koko puolueen vaalipäällikkönä. Kampanjan suunnittelu sekä toteuttaminen ovat haastavaa ja samalla koukuttavan kiehtovaa työtä. Olen saanut tehdä ja olla mukana monenlaisissa kampanjoissa elämäni aikana, ja ne ovat opettaneet kantapään kautta: jokainen oppi vahvistaa otetta ja osaamista seuraaviin koitoksiin.

Puoluesihteerillä on merkittävä rooli osana puoluejohtoa. Puoluejohto vastaa puolueen tilasta ja suunnasta yhdessä. Olen joukkuepelaaja ja ainoastaan yhteisellä joukkuetyöllä Keskusta toimii vahvasti ja kaikkialla.

Keskusta on murroksessa ja se on meille mahdollisuus. On aika ottaa politiikan asetelma haltuun ja viedä samalla puoluetoiminta uuden ajan vaatimusten huipulle. Puoluesihteerillä on sen työn johtamisesta iso vastuu, ja sitä minä olen valmis kantamaan.”

ystävyydellä,
Riikka Pirkkalainen