Marjut Kylliäinen 159

Marjut Kylliäinen

Asioiden kuntoon laittaminen on huolenpitoa – tulevaisuudessakin


Nuppulinnalainen jo reilut 33 vuotta, siis tuusulalainen, vaikka Helsingistä lähtöisin.
Kotitalousopettajaopintojen päätyttyä olen työskennellyt pitkään ravintola-alalla monenlaisissa hommissa. Viimeiset kymmenkunta vuotta olen toiminut aikuiskouluttajana hotelli- ravintola- ja cateringalan tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Työssäni mahdollistan elinikäistä oppimista, jota itsekin olen työn ohessa toteuttanut Restonomin YAMK verran.

Olen aina rakastanut lukemista ja käsin tekemistä. Ne sopivat hyvin myös nykyiseen tärkeimpään harrastukseen mökkeilyyn Kymenlaaksossa.

Kuluneella vaalikaudella olen ollut jäsenenä Teknisessä lautakunnassa sekä Tuusulan Veden johtokunnassa. Molemmat toimet ovat erittäin mielenkiintoisia ja pidän niitä todella tärkeinä vaikutuskanavina koko kunnan tulevan kehityksen kannalta.

Haja-asutusalueella asuvana tiedän kokemuksesta, miten tärkeätä on palveluiden tavoitettavuus mahdollisimman läheltä. Siihen tarvitaan joukkoliikenteen osana myös joustavia kyytipalveluita. Näiden alueiden huomiointi ja tarjonta varteenotettavina asuinpaikkoina lähellä luontoa ja erilaisia harraste- ja yrittämismahdollisuuksia on taajamien ohella pidettävä mukana kehittämissuunnitelmissa.

Tiet ja kevytväylät pitää saada kuntoon, jotta tarpeellinen kulkeminen sujuu. Siten työ- ja koulumatkojen turvallisuutta voidaan tukea.

Tuusulassa on monimuotoisen kulttuurin lisäksi myös vahvat maatalouden perinteet. Luomutuotteita ja lähellä tuotettua ruokaa viljeltynä tuusulalaisilla pelloilla saadaan toivottavasti tulevaisuudessakin elämysten ohella nauttia.