Anu Åberg 178

VALITAAN: 96 ääntä 

Anu Åberg

Hei,

Olen Anu Åberg, 43-vuotias perheenäiti ja moottoripyöräalan yrittäjä.

Asumme mieheni Pekan kanssa Tuusulan Ruskelassa ja meillä on kaksi lasta: 9-vuotias poika Patrik ja kohta 8-vuotias tyttö Julia. Joka ilta vietämme lasten kanssa aikaa lukien ja keskustellen. Ne hetket ovat tärkeitä. Sunnuntait ovat perheelle pyhitettyjä. Perhettämme täydentää border collie koira sekä maatiaiskissa.

Vapaa-aikanani harrastan moottoripyöräilyä, kouluratsastusta ja koirieni kanssa ulkoilua ja koulutustehtäviä.

Oma tieni yhteisten asioiden hoitoon alkoi 2003, kun kylämme asukkaat totesivat tarvitsevansa jonkun valvomaan meidänkin kylän asioita. Sille tielle jäin. En ollut ollut mitenkään poliittinen sitä ennen ja yhtäkkiä tajusin, että minun olisi valittava puolue, johon kuulua. Kävin kaikkien puolueiden agendat läpi ja totesin Keskustan perhettä, yrittäjyyttä ja ympäristöä sisältävän yhtälön olevan lähinnä omaa ajatusmaailmaani.

Koen Tuusulan olevan siitä hieno paikka, että siinä sekoittuu uusi ja perinne. Uutta pitää tehdä, eteenpäin mennä, muttei unohtamalla perinteitä: on monia eri tapoja uudistua. Olen monesti käynyt keskusteluja siitä, kuinka uudet seinät eivät tee palvelusta parempaa. Pitää ajatella avarammin, rehellisesti avata kipukohdat ja kohdata ne ja hyödyntää mm. uudet tekniset mahdollisuudet tiedonsiirtotekniikan saralla.

Tahtoisin nähdä, että kaikkeen mitä teemme otettaisiin inhimillinen näkökulma. Sen vuoksi kannatan matalan kynnyksen palveluita, kolmannen sektorin tehokkaampi huomioiminen sekä lähipalveluita. Lähipalveluiksi luen esimerkiksi päiväkodit, ala-asteen koulutuksen, neuvolapalvelut ja vanhusten sairaanhoitajapalvelut. Sen lisäksi, että tämä lähestyminen on inhimillistä on se ennakoivan luonteensa vuoksi usein myös edullisempaa, kun tilanteita ei päästetä kriisiytymään.

Helsingin ja lentokentän läheisyys tuo mahtavia mahdollisuuksia Tuusulalle. Haluaisin, että Tuusulassa otettaisiin ryhtiliike yrityksiin ja yrittäjiin nähden ja oikeasti tahdottaisiin, että he haluaisivat Tuusulaan ja tehtäisiin kaikki mahdollinen heidän saamiseksi tänne.

Meillä on Tuusulassa myös paljon ulkoilumahdollisuuksia luonnossa ja olisi hienoa nähdä, että niitä kehitetään eteenpäin. Liikunta ja sen mahdollistaminen tulee aina olemaan kunnan kirstulle hyväksi sekä kuntalaisen mielenterveyden parhaaksi. Se myös luo erinomaiset puitteet nuorisotyötä ajatellen.

Jos olet joskus ajatellut harrastavasi kuntapolitiikkaa niin kehotankin Sinua rohkeasti mukaan vaan. Vaikka et olisi vaaliehdokas niin paljon voi ja löytyy tehtäväksi myös virallisten luottamustoimien ulkopuolella. Luottamustoimen varajäsenenä pääsee hyvin mukaan kunnan toimintaan ja suoraan vaikuttamiseen. Politiikasta on turhaan tehty ruma sana: loppujen lopuksi se on yhteisten asioiden hoitoa ja se on tärkeä demokratian kulmakivi ja hyvinvoinnin perusta.

 

Luottamustehtävät:

2004 - 2008

  • Valtuutettu
  • Teknisen lautakunnan jäsen

2009 - 2012

  • Valtuutettu (valtuustoryhmän puheenjohtaja)
  • Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja

2013 - 2016 (2017)

  • Varavaltuutettu
  • Kunnanhallituksen varajäsen (2013 - 2014)

Tuusulan Keskusta:

  • Puheenjohtaja (2008 - 2011)
  • Varapuheenjohtaja (2012 - 2017)
  • Eduskunta-avustaja 1-4/2015 (Ed. A. Kaikkonen)
  • Eteläisen paikallisyhdistyksen sihteeri 2006 ->

Ansioluettelo, curriculum vitae

PDF-tiedostoAnu-CV-2017.pdf (64 kB)
Curriculum vitae, Anu Åberg