Antti Nevalainen 168

Antti Nevalainen

Hei,

Olen Antti Nevalainen. 38v Perheen isä, sekä hyväsydäminen yrittäjä - henkeen ja vereen - Hyrylästä.

Olen tehnyt 23 v töitä Suomalaisen kansanomaisuuden - kiinteistönhoidon - parissa. Aloitin aikanaan 15 vuotiaana oppisopimuksella työt nurmikoita leikaten ja vuosien vieriessä kouluttauduin aina yritysjohtajaksi asti. Vastaten viimeiset 5 vuotta Suomen ensimmäisen huoltoyrityksen liiketoiminnan johtamisesta. Jouduin aikanaan soittamaan peruskoulussa rehtorin puhelimesta tuhansia puheluita, jotta sain tuon oppisopimuspaikan. Tämä ei saa olla näin, vaan sen täytyy olla paljon helpompaa. Tunnettavuutta ja hyötyjä osoittamalla se tulee niin olemaan.

Harrastuksiini kuuluu kulttuurifilosofian kirjoittaminen – kirja tulollansa -, voimailu, opiskelu, sekä soolokitarointinen laulujentekeminen.

Olen ollut ahkera kouluttautuja, sekä kannustava muiden ihmisten kasvattaja. Useampi sata nuorta ja kadotukseen tuomittua eläkekynnyksen reunalla potkut saanutta, ovat löytäneet ilon ja tulevaisuuden valon elämään, kun olen järjestänyt koulutus ja työmahdollisuuksia oman työni ja verkostoni keskuudesta.

Kun aikanaan aloitin oppisopimuksen kiinteistönhoitajaksi oli vuosi 94, eikä silloin ollut saatavilla nykypäivän hienouksia. On ollut ilo seurata kehitystä ja parantuvan ympäristön vuoksi hyvinvoinnin lisääntymistä. Kun ihmisillä on tekemistä, joka kasvattaa vahvaa itsetuntoa ja luottamusta parempaan tulevaisuuteen, alkaa elämä näyttää kaikin puolin valoisammalta.

Olen ehdolla vaaleissa, koska olen palkittu ja menestynyt kulttuurimuutosjohtaja, enkä ole tyytyväinen tapaan jolla asioista päätetään.

Rohkean haastava ja asiat avaava keskustelu tuntuu puuttuvan. Todelliset hyödyt muutoksista jäävät epäselviksi. Tämä tilanne aiheuttaa pahaa mieltä, pelkoa ja epätietoisuutta ihmisten mielissä. Olen vahvista vahvin kyseenalaistaja, enkä anna minkään asian jäädä epäselväksi.

Olen tullut palkituksi kulttuurimuutoksesta, koska ymmärrän että menestys tulee vain muiden ihmisten ja onnistuneen yhteistyön kautta.

 

Keskeiset vaaliteemani:

  1. Käsiteltävät asiat tulee tehdä helpommin puntaroitavaksi ja kuntalaisten tulee saada olla varmoja päätöksien oikeellisuudesta.

Kaikki ovat valmiita tekemään vaikealtakin tuntuvia päätöksiä helpommin, kun asiat esitetään oikean tiedon valossa.

Saako punaisia päin ajaa?, eli minkälaisessa maailmassa haluamme elää. Hyvä kysymys, joka valaisee, että taidamme olla kaikki aika nopeasti samaa mieltä. Esitystapa kunnassa päätettäville asioille on vain ollut nyt hämärän peitossa.

  1. Ketään ei saa unohtaa, erityisesti lapset ja nuoret tarvitsevat hyvän kasvuympäristön ja vanhukset inhimilliset olosuhteet.

Peruspalvelut tulee turvata ja kaikilla tulee olla ruokaa pöydässä. Koulutuspolku tulee taata, jotta nuoret eivät syrjäydy.

Vaarin vanha viisaus  ”Nälkä on hyvä mauste” ei tainnut kuitenkaan aivan tarkoittaa, että se olisi arjessamme toivottavaa tai tarpeellista?

Sotien jälkeisille sukupolville tuo viisauden kauhea tausta voi olla vaikeaa käsittää.

  1. Työllistymistä ja yrittäjyyttä tulee tukea kaikin keinoin. Luodaan kannustimet niin työntekijöille, kuin työnantajille työssä kouluttautumisen työpaikkojen luomisen helpottamiseksi ja tehdään lisää koulutus- ja työpaikkoja lähialueellemme.

 

Luotan ihmisten kykyyn kasvaa omatunnon kysymysten äärellä ja ottaa vastuuta. En tunne ketään joka ei haluaisi kokea olevansa turvassa, tai joka tahallaan haluaisi pärjätä huonommin tässä elämässä.

Vaativat ajat vaativat rohkeaa kyseenalaistamista, asioiden reilua esille tuontia ja muiden ihmisten vahvistamista. Siksi Antti!