Kellokoskella ei alistuta

19.1.2016

Tuusulan Keskustan puheenjohtaja Salme Nepposen ja Keskustan Pohjois-Tuusulan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Viitasen yhteiskirjoitus Keski-Uusimaassa sunnuntaina 17.1. liittyen Keski-Uusimaan artikkeliin 14.1. koskien Linjamäen koulun sulkemisesta ilman virallista päätöstä.

KELLOKOSKELLA EI ALISTUTA

Keski-Uusimaasta 14.1. saimme yllättäen lukea, että jossakin ollaan ilmeisesti päättämässä Linjamäen koulun sulkeminen. Missähän tällaista päätöstä valmistellaan?

Kellokosken yhtenäiskoulun tulevaisuudesta kertova juttu oli hyvä ja aiheellinen. Hienoa, että kuntayhteistyötä Tuusulan ja Mäntsälän välillä kouluasioissa toteutetaan. Mutta onkohan meiltä mennyt jokin asukasilta tms. ohi, jossa Kellokosken kouluasioita on käsitelty, ja esim. päivämääriä Linjamäen koulun sulkemisen suhteen esitelty? Lehtijutussa (14.1.) mainitaan, että kellokoskelaiset ovat alistuneet Linjamäen ala-asteen sulkemiseen, ”vaikka virallista päätöstä asiasta ei ole”. Alistumisesta ei liene kyse! Vaan kyse on työrauhan ylläpitämisestä siksi, että valtuusto on päättänyt, ettei tällä valtuustokaudella pieniä kouluja lakkauteta. Ymmärtääksemme tuleva valtuusto tarvitsisi päätöksen lakkauttamisesta keväälle 2017 kuitenkin jo nykyiseltä valtuustolta. Onko lehtijutussa mainittu alistuminen (hiljainen hyväksyminen) sitä, että asiasta ei kysytä, ei informoida, eikä käydä keskustelua? Näinkö saadaan alistamalla hyväksytetyksi asioita kuin asioita? Hiljaisesti. Käydäänkö keskusteluja palveluverkosta kaiken aikaa nk. suljettujen ovien takana? Sitenhän voidaan varmistaa hiljaista hyväksyntää alistumisen toivossa. Tällaiseen emme taivu. Alistumisesta ja alistuneista puhuminen on mielestämme vanhempien, lasten, perheiden ja kuntalaisten aliarvioimista, jopa loukkaavaa. Pyydämme viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja kuntalaisten välistä rakentavaa vuoropuhelua kouluasioissa ja suunnitelmaa keskustelujen käymiseksi, yhteistyössä.

Salme Nepponen, pj.

Tuusulan Keskusta

Kirsi Viitanen, pj.

Keskustan  Pohjois-Tuusulan paikallisyhdistys ry.